Dogodki

Študentski domovi Ljubljana organizira mednarodno konferenco z naslovom Britanska parlamentarna razprava, ki bo potekala od 11. do 13. septembra 2018 v Ljubljani. Dogodek poteka v okviru projekta Message to Europeans 3.0, podprtega v okviru programa Evropa za državljane.
VABILO NA KONFERENCO BRITANSKA PARLAMENTARNA RAZPRAVA, LJUBLJANA, 11.–13. SEPTEMBER 2018

Študentski domovi Ljubljana organizira mednarodno konferenco z naslovom Britanska parlamentarna razprava, ki bo potekala od 11. do 13. septembra 2018 v Ljubljani. Dogodek poteka v okviru projekta Message to Europeans 3.0, podprtega v okviru programa Evropa za državljane.

Konferenca je namenjena razpravi o prihodnosti Evropske unije ter izzivih, s katerimi se sooča; posledice finančne krize, vzpon populizmov, odsotnost vodstva idr. Poseben poudarek bo na konceptu državljanske pobude, ki je eden temeljev udejstvovanja evropskih državljanov. Ciljna skupina, ki jih tako dogodek kot projekt želijo nasloviti, so mladi in študenti.

Na panelih bodo sodelovali tudi predstavniki Slovenskega panevropskega gibanja, kjer bodo predstavili svoje videnje o tematiki ter izsledke dosedanjih aktivnosti projekta JOCICEF (Joint Citizens' Forces – Common European Future).

Več o dogodku in povezavo na prijavo lahko najdete tukaj.

 

Vljudno vabljeni!