Dogodki

Slovensko panevropsko gibanje v sodelovanju s panevropo Madžarske organizira mednarodno konferenco z naslovom Evroskepticizem – izvor, izzivi in prihodnost, ki bo potekala 26. in 27. oktobra 2018 v kraju Szentendre (Madžarska).
MEDNARODNA KONFERENCA NA MADŽARSKEM, 26. IN 27. OKTOBER 2018

Slovensko panevropsko gibanje v sodelovanju s panevropo Madžarske organizira mednarodno konferenco z naslovom Evroskepticizem – izvor, izzivi in prihodnost, ki bo potekala 26. in 27. oktobra 2018 v kraju Szentendre (Madžarska). 

Gre za četrto mednarodno konferenco, ki poteka v okviru projekta Skupne moči državljanov za skupno evropsko prihodnost (JOCICEF). Voditelji Evropske unije vse bolj izpostavljajo zaskrbljenost nad vzponom skrajnih desnih in levih ideologij, saj ogrožajo evropski integracijski proces. V času velikih svetovnih izzivov si Evropska unija ne sme dovoliti, da bi evroskepticizem predstavljal oviro za sprejemanje strateških odločitev.

Namen konference je spregovoriti o vzrokih za evroskepticizem ter kakšne izzive predstavlja za Evropsko unijo in njeno prihodnost. O tem bomo govorili s predstavniki mednarodnih institucij in možganskih trustov, vladnimi predstavniki in civilno družbo.

Program dogodka lahko najdete tukaj.

Za registracijo na dogodek uporabite to povezavo. 

Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@panevropa.si.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite!