Dogodki

Slovenska panevropska mladina v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici vas vljudno vabita na okroglo mizo, ki bo v ponedeljek, 27. maja 2019, ob 16. uri na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (Gregorčičeva 19, 5000 Nova Gorica).
OKROGLA MIZA: EU 2019-2024 – KAJ BODO PRINESLE EVROPSKE VOLITVE?

Slovenska panevropska mladina v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici vas vljudno vabita na okroglo mizo, ki bo v ponedeljek, 27. maja 2019, ob 16. uri na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici (Gregorčičeva 19, 5000 Nova Gorica). Na dogodku z naslovom EU 2019-2024 – kaj bodo prinesle evropske volitve? Bosta gosta prof. dr. Matevž Tomšič, sociolog, univerzitetni predavatelj na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in publicist ter doc. dr. Bernard Nežmah, predavatelj na Filozofski fakulteti, novinar in publicist.

Razpravo bo moderirala Arnela Karat, predsednica Slovenske panevropske mladine.

Tokratne volitve so še posebej pomembne, saj so v Evropi vzniknili populizmi in politična gibanja, katerih cilj je oslabiti evropski integracijski proces. Še posebej mladi se zavedamo, da je naša prihodnost zgolj skupna evropska prihodnost. Zato je namen okrogle mize razpravljati o volilnih izzidih in udeležbi, kaj prinašajo rezultati volitev za prihodnost EU, katere bi lahko bile prioritete v naslednjih petih letih ter kaj izzidi pomenijo za mlade (z ozirom na Novo Strategijo EU za mlade 2019-2027).

Na dogodek se prosimo prijavite tukaj.

 

Vljudno vabljeni!