Dogodki

Predsednik Slovenskega panevropskega gibanja, dr. Laris Gaiser, se je udeležil mednarodne konference z naslovom Britanska parlamentarna razprava, ki je potekala med 11. in 13. septembrom 2018 v Ljubljani.
POROČILO Z DOGODKA BRITANSKA PARLAMENTARNA RAZPRAVA

Predsednik Slovenskega panevropskega gibanja, dr. Laris Gaiser, se je udeležil mednarodne konference z naslovom Britanska parlamentarna razprava, ki je potekala med 11. in 13. septembrom 2018 v Ljubljani. Namen razprave je bil predstaviti poglede o aktualnih izzivih, s katerimi se soočata tako Evropska unija kot tudi Velika Britanija (Brexit). V tej luči so se povabljeni govorniki dotaknili vpliva gospodarske krize na percepcijo evropskih državljanov do EU, vzpon populizmov, ki slabijo evropski integracijski proces, pomanjkanje pravega evropskega vodstva (ang. leadership) ter prednosti in slabosti politično razpršenega polja. O temah so razpravljali še dr. Boštjan Udovič, profesor na Katedri za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede v Ljubljani, Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Paul Jancar, namestnik veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji ter Mirela Mazalu, generalna sekretarka mednarodnega združenja European University College Association (EucA).

Celotno poročilo je dostopno na spletni strani Študentskih domov Ljubljana in na spletni strani  projekta https://www.messagetoeuropeans.com/.